Skip to main content
HF W16 - CCR - High Protein - Quick (15 mins) - Mixed- use EID: Tzatziki

HF W16 - CCR - High Protein - Quick (15 mins) - Mixed- use EID: Tzatziki

with baby spinach, cucumber and white cheese

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Mosterd, Soja, Selderij, Gluten, Ei)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Tzatziki

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

65 gram

Babyspinazie

½ stuk(s)

Rode ui

¼ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

175 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3361 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten71.6 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels13.3 g
Eiwitten40.8 g
Zout3.6 g
Trans Fat0.3 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Spatel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Grote saladekom
Kleine kom

Instructies

1
  • Heat a drizzle of olive oil in a large frying pan over medium-high heat while cutting the onion into thin rings. 
  • Fry the onions for 2 minutes.
  • Prepare the stock [see pantry for amounts of water and stock cube] in a salad bowl and add the sicilian herbs and the couscous. Mix well. Cover and allow to stand for 10 minutes. Then generously season with salt and pepper. 
  • Move the onions to the side of the pan and place the meatballs in the middle. Cut the meatballs in half with your spatula, add a splash of water to the pan, then fry with a lid for 4 - 5 minutes.
2
  • In the meantime, dice the cucumber and drain and rinse the lentils.  
  • In a large salad bowl, combine black balsamic vinegar with extra virgin olive oil to taste. Add the spinach and mix well.
  • Remove the lid from the meatballs, drizzle the meatballs and onion with some honey and fry for 2 - 3 more minutes to reduce, and until evenly browned. Season with salt and pepper.
3
  • Add the lentils and BBQ spice rub to the salad bowl and mix well.
  • Last, add the couscous and cucumber to the bowl and combine with everything. Season with salt and pepper. 
  • In the meantime, in a small bowl mix the tzatziki with 1 tbsp of water per person.

Did you know... lentils contain more iron than all other pulses. Like spinach, they're also rich in fibre and pottasium. Potassium helps to maintain a healthy blood pressure.

4
  • Serve the couscous lentil salad on plates. Crumble on top the white cheese and garnish with the dille.
  • Serve the meatballs in their jus on the side.
  • Drizzle the tzatziki over everything.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders