Skip to main content
Indonesische stijl kipsaté met pittige boontjes en garnalen
Indonesische stijl kipsaté met pittige boontjes en garnalen

Indonesische stijl kipsaté met pittige boontjes en garnalen

met kroepoek, atjar en pindasaus

Met dit recept tover je 336 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Pinda's
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipsatéblokjes

60 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

60 gram

Pindasaus

(Bevat: Tarwe, Soja, Pinda's, Zwaveldioxide en sulfiet)

15 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat: Schaaldieren Kan bevatten: Weekdieren, Vis)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

2 el

[Zoutarme] ketjap manis

2 el

Wittewijnazijn

2 el

Water voor saus

naar smaak

Rietsuiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4487 kJ
Energie (kcal)1072 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten116.6 g
waarvan suikers38.1 g
Vezels14 g
Eiwitten49.3 g
Zout4.8 g
Potassium567.5 mg
Calcium138 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Satéprikkers
Grillpan of koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Meng in een kom de ketjap met de kipsatéblokjes. Laat marineren tot later gebruik.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes.
  • Voeg de komkommer toe aan een andere kom samen met de wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Breng op smaak met peper, zout en rietsuiker.
Snijden
2
  • Kook de bruine snelkookrijst 10 - 11 minuten. Giet daarna af en roer de Surinaamse kruiden door de rijst. Laat, afgedekt, uitstomen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer.
  • Snijd de rode peper en knoflook fijn (zie Tip).
  • Snipper de ui.

Tip: Wil je de sperziebonen pittig? Gebruik dan de hele rode peper. Wil je de boontjes mild qua pittigheid, gebruik dan de helft van de rode peper.

Groenten bakken
3
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de rode peper en ui 1 minuut.
  • Voeg de sperziebonen toe en roerbak 1 - 2 minuten op hoog vuur.
  • Blus de sperziebonen af met 50 ml water per persoon. Laat, afgedekt,  5 - 7 minuten stomen.
Kip bakken
4
  • Reig de kip, in een golvende beweging, aan de spies voor extra stevigheid. 
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipsaté 2 - 3 minuten per kant, of tot de kip gaar is. 
Garnalen bakken
5
  • Haal de deksel van de pan met de sperziebonen, voeg de knoflook toe en roerbak het geheel 1 minuut op hoog vuur. 
  • Verlaag het vuur naar middelhoog. Voeg de garnalen toe en de Javaanse wokpasta.
  • Bak 2 - 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. 
  • Verhit een steelpan op laag vuur en verwarm de pindasaus.
Serveren
6
  • Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de kipsaté, de pittige sperziebonen en de garnalen ernaast.
  • Serveer de zoetzure komkommer en kroepoek ernaast.
  • Garneer de rijst en kipsaté met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders