Skip to main content
W50 - Calorie Smart - High fiber - Pearl Barley

W50 - Calorie Smart - High fiber - Pearl Barley

with spinach and cherry tomatoes

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gerst
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelgerst

(Bevat: Gerst, Gluten Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½

Tomatenpuree

100 gram

Spinazie

65 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Harissa

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Hello Harissa

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2642 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten73.2 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels18.4 g
Eiwitten21 g
Zout2.7 g
Potassium310.6 mg
Calcium121.5 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

1

Prepare the stock. Crush or mince the garlic. Dice the onion.

Did you know... garlic contains bioactive substances called dithiolthiones; these are a type of antioxidant which have a positive effect on cholesterol levels.

2

Heat a drizzle of olive oil in a large deep frying pan with a lid over medium-high heat. Add the garlic and onion and fry for 1 - 2 minutes. Add the pearl barley, the Hello harissa* and tomato paste and fry for another minute.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

3

Add the stock. Bring to a boil, then put the lid on and cook for 25 - 30 minutes (see Tip), stirring regularly. Add some more water if needed.

Tip: pearl barley is quite a hard grain, so it will still have a little bit of bite when cooked.

4

In the meantime, quarter the cherry tomatoes. In a bowl, mix the cherry tomatoes with the extra virgin olive oil and half of the honey. Season with salt and pepper. Chop the parsley and almonds. Grate the Parmigiano.

5

Gradually add the spinach to the risotto and let wilt. Stir the rest of the honey and cream cheese in the pearl barley risotto. Season well with salt and pepper.

6

Serve the pearl barley risotto on deep plates. Top with the cherry tomatoes. Drizzle over the harissa. Garnish with the parsley, Parmigiano and almonds. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders