Skip to main content
Kip in smokey stroganoff stijl saus

Kip in smokey stroganoff stijl saus

met rijst, champignons en peterselie

Speciaal ingrediënt in je box! Onze crème fraîche komt van de zuivelboerderij van Klaas. Hier bepalen de koeien zelf wanneer ze gemolken willen worden.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

65 gram

Champignons

¼

Tomatenpuree

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

1 tl

Mosterd

½ el

[Zoutarme] sojasaus

¼ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten22.8 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels7.7 g
Eiwitten36.8 g
Zout1.5 g
Pan
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met een snuf zout en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd alle soorten paprika in dunne reepjes. Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en paprika 3 - 4 minuten.
Kip bakken
2
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten.
  • Voeg de bloem toe en bak nog 1 minuut.
  • Snijd ondertussen de kip in stukken van 2 cm. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten. Voeg daarna toe aan de groenten.
Snijden
3
  • Bereid de bouillon en hak de bladpeterselie grof.
  • Blus de groenten in de hapjespan af met de rodewijnazijn en de bouillon.
  • Verlaag het vuur en voeg de crème fraîche, het gerookt paprikapoeder, de mosterd, de sojasaus en de helft van de peterselie toe.
  • Roer goed door en laat 5 - 6 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst over de borden en verdeel de kip stroganoff eroverheen.
  • Garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders