Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas
Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

met rucola en pecorino

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Fresh tagliatelle

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

10 g

Fresh curly parsley & thyme

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

1 piece

Pork tenderloin

4 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

1 piece

Garlic

20 g

Grated Pecorino DOP

20 g

Arugula

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium mushroom or vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1052 kcal
Energy (kJ)4401 kJ
Fat60 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate73 g
Sugar3 g
Dietary Fiber2.9 g
Protein53 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Pan
•Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rits de blaadjes tijm van de steeltjes en snijd de peterselie fijn. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Paddenstoelen bakken
2

Breng een pan met ruim water aan de kook. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. Bewaar het bakvet. Kook ondertussen de pasta in 4 – 6 minuten gaar in de pan. Bewaar wat kookvocht in een kopje. Giet de pasta voorzichtig af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een tweede grote koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 6 minuten.

Saus maken
3

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan met paddenstoelen. Voeg hierna de knoflook en de helft van de verse kruiden toe en fruit 2 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg het bakvet van de varkenshaas, de slagroom en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pan en roer goed door. Voeg de pasta toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut sudderen. Is de saus te dik, voeg dan 2 el kookvocht per persoon toe. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoorheen. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Laat de saus wat langer inkoken als het nog te waterig is.

Serveren
4

Snijd de varkenshaas in plakken. Verspreid de helft van de rucola over de borden. Schep de pasta met champignons op de rucola. Besprenkel met de truffelolie en de rest van de pecorino. Leg de rest van de rucola erop. Leg de stukjes varkenshaas op de rucola en top af met de rest van de verse kruiden.

Tip: De varkenshaas mag nog een beetje rosé zijn van binnen.