Skip to main content
Schelvis met gesmoorde prei en gekarameliseerde witlof
Schelvis met gesmoorde prei en gekarameliseerde witlof

Schelvis met gesmoorde prei en gekarameliseerde witlof

De zachte schelvis serveer je vandaag met gesmoorde prei en mosterd. Dit serveer je samen met in de schil gekookte nicola aardappelen en gekarameliseerde witlof.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Witlof

1 stuk(s)

Prei

¼ tl

Nootmuskaat

1 tl

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1854 kJ
Energie (kcal)443 kcal
Vetten10 g
waarvan verzadigd1.4 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout0.4 g

Instructies

Aardappelen koken
1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten, zodat de bladeren aan de stronk blijven zitten.

Witlof bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, besprenkel de witlof met honing, bestrooi met peper en zout en karameliseer de witlof, afgedekt, 12 - 15 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor voorzichtig om. Haal vervolgens uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

Prei snijden
3

Snijd ondertussen de prei in ringen en rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Groente bakken
4

Verhit vervolgens een andere pan met deksel op middelhoog vuur en rooster het mosterdzaad 1 minuut. Voeg prei, de nootmuskaat, mosterd en 2 el water per persoon toe aan de pan en smoor de prei, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Breng vervolgens goed op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, prei, witlof en schelvis over de borden. Garneer met een snufje nootmuskaat naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

met een zelfgemaakte jus
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

met prei en cherrytomaten
Quiche lorraine met spek en prei

Quiche lorraine met spek en prei

met zure room en een frisse salade
Groene risotto met garnalen

Groene risotto met garnalen

met spinazie-basilicumpuree en tomaat
Zomerse soep met courgette en dille

Zomerse soep met courgette en dille

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's
Kipsaucijs speciaal met romige spinazie

Kipsaucijs speciaal met romige spinazie

met knapperige aardappelpartjes uit de oven
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Filodeegtaart met spinazie en feta

Filodeegtaart met spinazie en feta

met tomaat-komkommersalade en sesamzaadjes
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + protein: Risotto met aardpeer en schelvisfilet als extra

Veggie + protein: Risotto met aardpeer en schelvisfilet als extra

met hazelnoten, prei en geraspte comté
Gestoofde rodekool met chipolata

Gestoofde rodekool met chipolata

met zoete appel en aardappelpuree
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Pittige risotto met kruidige kipfilet en prei

Pittige risotto met kruidige kipfilet en prei

met rucola en belegen kaas
Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

met spekjes, puree en frisse veldsla
Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

met prei, gebakken rode ui en gomasio

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met volkoren tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote garnalen met verse tagliatelle

Grote garnalen met verse tagliatelle

in pittige tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en knapperige witlofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met bosui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met rozemarijn-aardappelpartjes en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij