Skip to main content
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Smaakvolle salade met gele en rode semi-zongedroogde tomaten

De rundertartaar, de aardappelen en de witlof in dit gerecht zijn van Hollandse bodem. Witlof bevat veel vitamine A, B en C. Ook is het rijk aan foliumzuur. Door de witlof te karamelliseren, krijgt deze een zoetige smaak. De semi-zongedroogde tomaten zijn gemarineerd in een olie van knoflook en mediterrane kruiden.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1.5 stuk(s)

Witlof

30 gram

Gedroogde tomaten

32.5 gram

Mesclun

120 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)548 kcal
Energie (kJ)2293 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten52 g
Vezels18 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Kom
Bord

Instructies

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de aardappel in dunne plakken
2

Was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in hele dunne plakken en kook 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, dep droog (met een schone theedoek) en verspreid op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen 20 – 25 minuten in de oven.

Snijd de witlof in kwarten
3

Snijd ondertussen de witlof in de lengte in kwarten. Laat de harde kern zitten zodat de bladen niet losvallen.

4

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en smoor, afgedekt, 10 - 15 minuten.

5

Snijd ondertussen de semi-zongedroogde tomaten klein en meng deze met de mesclun in een saladekom. Breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

6

Verhit, als de aardappelen en witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de rundertartaar ongeveer 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 1 minuut rusten.

Schenk de honing over de witlof
7

Zet het vuur onder de witlof hoog, schenk de honing over de witlof en bak de witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

Serveer het gerecht
8

Verdeel de witlof, aardappelen en rundertartaar over de borden en serveer met de salade

Tip! Als je de aardappelen in flinterdunne plakken van 2 mm snijdt, dan worden deze lekker knapperig in de oven!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

met spekjes, puree en frisse veldsla
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Gegratineerde portobello met geitenkaas

Gegratineerde portobello met geitenkaas

Met gebakken aardappeltjes en courgette
Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witlofsalade
Varkenshaas in pecanbotersaus

Varkenshaas in pecanbotersaus

met spinazie-orzo en witlof
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

met knoflook-rozemarijn aardappeltjes en haricots verts salade
Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Steak sandwich met blauwe kaas

Steak sandwich met blauwe kaas

met gekaramelliseerde sjalot en gepofte paprika
Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Met gremolata en aardappelen
Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aubergine

Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aubergine

Met gebakken aardappelen en labne
Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen

Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen

met ravigotesaus
Gevulde paprika’s met parelcouscous, zonnebloempitten en grana padano

Gevulde paprika’s met parelcouscous, zonnebloempitten en grana padano

Knapperige paprika’s met zachte parelcouscous en zonnebloempitten
Brandt & Levie-varkensworst met patatas bravas

Brandt & Levie-varkensworst met patatas bravas

Met geroosterde bospeen en aïoli
Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Vispakketje van heekfilet met citroentijm en gebakken aardappelen

Vispakketje van heekfilet met citroentijm en gebakken aardappelen

Pastei met champignon-kippenragout

Pastei met champignon-kippenragout

Met ovenfriet en een frisse salade
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

met ovenaardappelen en verse basilicum

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met volkoren tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote garnalen met verse tagliatelle

Grote garnalen met verse tagliatelle

in pittige tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en knapperige witlofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met bosui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met rozemarijn-aardappelpartjes en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij