Skip to main content
Tacobox | Mexicaanse avond
Tacobox | Mexicaanse avond

Tacobox | Mexicaanse avond

4 - 6 personen | met pulled chicken, garnalen, gehakt, guacamole en salsa's

Nieuw op het menu: de Tacobox! We hebben 'm gevuld met een temperamentvolle selectie van Mexicaanse favorieten om met 4 tot 6 personen te delen. Pulled chicken, romige garnalen, huisgemaakte guacamole en meer - je kunt er bijna een tropisch zonnetje bij voelen. En dit alles staat in een handomdraai op tafel, zodat je tijd overhoudt voor een siësta. Eet smakelijk!

Labels:
Recept
Allergenen :
Crustaceans
Milk
Hvede
Gluten
Gerste
Senf
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

360 gram

Garnalen

(Bevat: Crustaceans)

50 gram

Crème fraîche

(Bevat: Milk)

40 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Sellerie)

2 stuk(s)

Paprika

2 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 bosje(s)

Bosui

3 stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1

Tomatenpuree

200 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Senape, Sellerie, Soja, Glutenhaltiges Getreide, Uova)

5 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Mais in blik

200 gram

Pulled chicken

3 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Rode peper

60 gram

Gesneden jalapeño's

100 gram

Biologische zure room

(Bevat: Milk)

100 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Milk)

18 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Hvede)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Sjalot

1 head

Romaine

½ pak(ken)

Zwarte bonen

1 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerste, Senf, Soja)

1 zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)2795 kcal
Energie (kJ)11693 kJ
Vetten156.6 g
waarvan verzadigd41.9 g
Koolhydraten206.4 g
waarvan suikers58.4 g
Vezels45 g
Eiwitten120.1 g
Zout9.7 g

Benodigdheden

Kom
Hoge kom
Staafmixer of blender
Koekenpan
Serveerschaal
Kleine kom

Instructies

Guacamole maken
1
  • Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork en voeg toe aan een kom. 
  • Snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Snijd de sjalot fijn en pers 1 knoflookteen. Snijd 1 rode peper fijn.
  • Voeg de tomaat, sjalot, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) bij de avocado en pers 1/2 limoen uit boven de kom.
  • Meng alles goed door elkaar en breng de guacamole op smaak met peper en zout.
Salsa's mengen
2
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd 1/4 van de koriander fijn (zie Tip). 
  • Voeg de mango, de helft van de rode ui en de gesneden koriander toe aan een kom. Pers 1/2 limoen uit boven de kom en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd 4 tomaten in stukken. Snijd 1 rode peper in stukken. Hak 1/4 van de koriander grof. Voeg samen met 1 tl komijnzaad toe aan een blender of hoge kom. 
  • Pers 1/4 limoen uit boven de kom. Mix met de blender of staafmixer tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Gehakt bakken
3
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Laat de helft van de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Pers 1 knoflookteen. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de ui  3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 6 - 8 minuten los. Voeg vervolgens de maïs, de zwarte bonen, de helft van de paprika en 1 zakje Mexicaanse kruiden toe. 
  • Voeg de helft van de worcestershiresaus en 3 el water toe en laat 2 - 3 minuten sudderen. Breng goed op smaak met peper en zout en bewaar apart tot het serveren. 
Pulled chicken bereiden
4
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui toe en fruit 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de overige paprika en de helft van de bosui toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de pulled chicken, 2 el water, 1 zakje BBQ rub, het overige komijnzaad en de overige worcestershiresaus toe. 
  • Verlaag het vuur en verwarm de pulled chicken 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout en houd apart tot het serveren. 
Garnalen bakken
5
  • Snijd de steeltjes van de overige koriander fijn. Bewaar de blaadjes apart in een kleine kom. Pers 1 knoflook. 
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, koriandersteeltjes en het witte gedeelte van de overige bosui toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 zakje Mexicaanse kruiden en de crème fraîche toe. 
  • Verwarm nog 3 - 4 minuten en haal de pan van het vuur.
Serveren
6
  • Snijd de sla in dunne reepjes en de overige limoen in partjes.  
  • Vul de tafel met aparte kommetjes gevuld met cheddar, korianderblaadjes, jalapenõ's, gesneden sla, limoenpartjes en zure room.
  • Zet de pittige tomatensalsa, guacamole en mangosalsa erbij.
  • Serveer het gehakt, de pulled chicken en de garnalen in schalen. Garneer naar smaak met korianderblaadjes.
  • Leg de tortilla's op een serveerschaal en je eigen tacobar is geopend (zie Tip)! 

Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.

Serveertip: Alle combinaties zijn mogelijk. Heb je toch moeite met kiezen? Probeer dan de mangosalsa met garnalen, guacamole met pulled chicken en pittige tomatensalsa met gehakt en zure room. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden