Skip to main content
Tacobox | Mexicaanse avond
Tacobox | Mexicaanse avond

Tacobox | Mexicaanse avond

4 - 6 personen | met pulled chicken, garnalen, gehakt, guacamole en salsa's

Nieuw op het menu: de Tacobox! We hebben 'm gevuld met een temperamentvolle selectie van Mexicaanse favorieten om met 4 tot 6 personen te delen. Pulled chicken, romige garnalen, huisgemaakte guacamole en meer - je kunt er bijna een tropisch zonnetje bij voelen. En dit alles staat in een handomdraai op tafel, zodat je tijd overhoudt voor een siësta. Eet smakelijk!

Tags:
Recipe
Allergens:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

360 g

Shrimp

(Contains: Schaaldieren)

50 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

2 piece

Bell pepper

2 sachet(s)

Mexican-style spices

1 bunch

Scallions

3 piece

Onion

3 piece

Garlic

1

Tomato paste

200 g

Seasoned beef mince

(May be present: Selderij, Mosterd, Soja, Gluten, Ei)

5 piece

Tomato

140 g

Corn

200 g

Pulled chicken

3 piece

Avocado

2 piece

Lime

2 piece

Red chili pepper

60 g

Sliced ​​jalapeños

100 g

Organic sour cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Grated cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

18 piece

Mini tortillas

(Contains: Tarwe)

1 piece

Mango

1 piece

Shallot

1 head

Romaine lettuce

½ pack

Black beans

1 sachet(s)

Ground cumin

15 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 sachet(s)

BBQ spice rub

Not included in your delivery

4 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories2795 kcal
Energy (kJ)11693 kJ
Fat156.6 g
Saturated Fat41.9 g
Carbohydrate206.4 g
Sugar58.4 g
Dietary Fiber45 g
Protein120.1 g
Salt9.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
High-Sided Bowl
Food Processor
Tall-Sided Pan
Serving platter
Small Bowl

Cooking Steps

Guacamole maken
1
  • Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met een vork en voeg toe aan een kom. 
  • Snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Snijd de sjalot fijn en pers 1 knoflookteen. Snijd 1 rode peper fijn.
  • Voeg de tomaat, sjalot, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) bij de avocado en pers 1/2 limoen uit boven de kom.
  • Meng alles goed door elkaar en breng de guacamole op smaak met peper en zout.
Salsa's mengen
2
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Snijd 1/4 van de koriander fijn (zie Tip). 
  • Voeg de mango, de helft van de rode ui en de gesneden koriander toe aan een kom. Pers 1/2 limoen uit boven de kom en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd 4 tomaten in stukken. Snijd 1 rode peper in stukken. Hak 1/4 van de koriander grof. Voeg samen met 1 tl komijnzaad toe aan een blender of hoge kom. 
  • Pers 1/4 limoen uit boven de kom. Mix met de blender of staafmixer tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Gehakt bakken
3
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Laat de helft van de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Pers 1 knoflookteen. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de ui  3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 6 - 8 minuten los. Voeg vervolgens de maïs, de zwarte bonen, de helft van de paprika en 1 zakje Mexicaanse kruiden toe. 
  • Voeg de helft van de worcestershiresaus en 3 el water toe en laat 2 - 3 minuten sudderen. Breng goed op smaak met peper en zout en bewaar apart tot het serveren. 
Pulled chicken bereiden
4
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui toe en fruit 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de overige paprika en de helft van de bosui toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de pulled chicken, 2 el water, 1 zakje BBQ rub, het overige komijnzaad en de overige worcestershiresaus toe. 
  • Verlaag het vuur en verwarm de pulled chicken 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout en houd apart tot het serveren. 
Garnalen bakken
5
  • Snijd de steeltjes van de overige koriander fijn. Bewaar de blaadjes apart in een kleine kom. Pers 1 knoflook. 
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, koriandersteeltjes en het witte gedeelte van de overige bosui toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 zakje Mexicaanse kruiden en de crème fraîche toe. 
  • Verwarm nog 3 - 4 minuten en haal de pan van het vuur.
Serveren
6
  • Snijd de sla in dunne reepjes en de overige limoen in partjes.  
  • Vul de tafel met aparte kommetjes gevuld met cheddar, korianderblaadjes, jalapenõ's, gesneden sla, limoenpartjes en zure room.
  • Zet de pittige tomatensalsa, guacamole en mangosalsa erbij.
  • Serveer het gehakt, de pulled chicken en de garnalen in schalen. Garneer naar smaak met korianderblaadjes.
  • Leg de tortilla's op een serveerschaal en je eigen tacobar is geopend (zie Tip)! 

Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.

Serveertip: Alle combinaties zijn mogelijk. Heb je toch moeite met kiezen? Probeer dan de mangosalsa met garnalen, guacamole met pulled chicken en pittige tomatensalsa met gehakt en zure room. 

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs