Skip to main content
Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas
Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Een Italiaans getinte stamppot met verse basilicum!

4.1
(389)

Je geeft deze pittige rucolastamppot extra smaak door kaasblokjes met bieslook en een vleugje paprika toe te voegen. Door de kaasblokjes door de stamppot te roeren smelt de kaas een beetje, maar net niet helemaal. Zo heb je het beste van beide werelden; een lichte bite en de smaak van gesmolten kaas.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

½ unit

Courgette

65 g

Rode cherrytomaten

10 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Kruidenkaasblokjes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

(May be present: Selderij)

3 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories775 kcal
Energy (kJ)3243 kJ
Fat45 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate68 g
Dietary Fiber9 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Zorg dat de aardappelen onder water staan
1

Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de courgette klein. Halveer de cherrytomaten.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de cherrytomaten toe
4

Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelmatig vuur en bak de courgette 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Voeg de helft van de kaasblokjes toe
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de courgette, tomaten en helft van de kaas door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rucola en basilicum klein. Voeg de helft van de rucola en de helft van de basilicum toe aan de stamppot.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Maak een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Garneer met de overige kaas, basilicum en zonnebloempitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes