Skip to main content
Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

De puree is op smaak gebracht met citroen en bieslook

3.2
(4,7K)

Het seizoen voor scholfilet is weer geopend! De vissers zijn de hele week op zee geweest en het resultaat ligt nu op jouw bord. Lekker met bospeen uit Holland. De worteltjes hebben door het glaceren een zoete smaak. Kijk op ons blog hoe visser Han jouw scholfilet heeft gevangen!

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

200 g

Peen

¼ unit

Citroen

1 unit

Scholfilet

(Contains: Vis)

8 unit

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

1 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

35 g

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories792 kcal
Energy (kJ)3314 kJ
Fat38 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate78 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Grater
Plate

Cooking Steps

1

Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Laat een klein stukje groen zitten.
2

Was ondertussen de bospeen. Snijd het groen van de bospeen maar laat nog een klein stukje zitten. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Verhit ⅔ van de roomboter in een koekenpan of hapjespan, leg de bospenen in de pan en voeg de honing en 1 el citroensap per persoon toe. Bak 15 – 20 minuten op laag vuur. Schep tussendoor een paar keer om.

Bak de scholfilet aan twee kanten.
3

Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de scholfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

Voeg ook een beetje kookvocht toe.
4

Knip of snijd ondertussen de bieslook fijn. Stamp de aardappelen tot een puree. Voeg de crème fraîche, 1 tl citroenrasp per persoon en wat kookvocht van de aardappelen toe om het smeuïg te maken. Breng de puree verder op smaak met het kookvocht van de bospeen, 2/3 van de bieslook, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Serveer de scholfilet met de geglaceerde bospeen en aardappelpuree. Garneer met de overige bieslook.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes