Het seizoen voor scholfilet is weer geopend! De vissers zijn de hele week op zee geweest en het resultaat ligt nu op jouw bord. Lekker met bospeen uit Holland. De worteltjes hebben door het glaceren een zoete smaak. Kijk op ons blog hoe visser Han jouw scholfilet heeft gevangen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Aardappelen
200 g
Peen
¼ unit
Citroen
1 unit
Scholfilet
8 unit
Verse bieslook
1 tablespoon
Crème fraîche
35 g
Roomboter
½ tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Was ondertussen de bospeen. Snijd het groen van de bospeen maar laat nog een klein stukje zitten. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Verhit ⅔ van de roomboter in een koekenpan of hapjespan, leg de bospenen in de pan en voeg de honing en 1 el citroensap per persoon toe. Bak 15 – 20 minuten op laag vuur. Schep tussendoor een paar keer om.
Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de scholfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
Knip of snijd ondertussen de bieslook fijn. Stamp de aardappelen tot een puree. Voeg de crème fraîche, 1 tl citroenrasp per persoon en wat kookvocht van de aardappelen toe om het smeuïg te maken. Breng de puree verder op smaak met het kookvocht van de bospeen, 2/3 van de bieslook, peper en zout.
Serveer de scholfilet met de geglaceerde bospeen en aardappelpuree. Garneer met de overige bieslook.