Skip to main content
Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

met crème fraîche, verse koriander en amandelen

4.0
(999)

Pastinaak is een geliefde wintergroente. Wist je dat hij zoeter wordt bij vorst?

Tags:
Calorie Smart
Family
Veggie
Allergens:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

105 g

Potatoes

125 g

Parsnip

½ piece

Carrot

0.99 teaspoon

Ground turmeric

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt May be present: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten, Noten)

20 g

Almonds

5 g

Fresh coriander

15 g

Crème fraîche

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¾ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories647 kcal
Energy (kJ)2706 kJ
Fat26 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate75 g
Sugar17 g
Dietary Fiber18 g
Protein19 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Kettle
Soup pan or large pan with lid
Stick Blender

Cooking Steps

Schillen en snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon voor de soep in een pan of waterkoker. Snipper de ui. Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd de aardappelen, pastinaak en wortel in kleine blokjes.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorgt het voor een goede weerstand.

Soep bereiden
2

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de pastinaak, wortel en 1 tl kurkuma per persoon toe en bak al roerend 3 - 4 minuten. Voeg de aardappelen en het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Broodje afbakken
3

Besprenkel ondertussen het bierborstelbroodje met een klein beetje water en bak 7 - 9 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerstkorrel - niet alleen sierlijk, maar ook vol vezels en eiwitten.

Toppings voorbereiden
4

Hak ondertussen de amandelen klein en snijd de koriander zeer fijn.

Pureren
5

Pureer de wortel-pastinaaksoep met een staafmixer. Voeg eventueel meer water of bouillon toe als je de soep wilt verdunnen.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Schep 1 el crème fraîche per persoon op de soep. Garneer de met de amandelstukjes en koriander. Serveer met het bierbostelbroodje.

Tip: Houd je niet van koriander of eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de koriander dan apart.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes