Krieltjes zijn kleine aardappelen (van max. 3 cm). In Frankrijk noemen ze krieltjes Pommes Parisiennes. Hoe komt het nou dat deze krieltjes verschillende kleurtjes hebben? Dat kun je lezen op de achterkant van deze kaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Regenboogkrieltjes
150 g
Gekleurde cherrytomaten
30 g
Veldsla
1 tablespoon
Crème fraîche
1 unit
Zalmfilet met huid
1 tablespoon
Olijfolie
½ unit
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Scheur de veldsla klein en meng beide in een saladekom.
Breng de salade op smaak met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Doe de crème fraîche in een kommetje
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 4 minuten op de kant met vel op middelhoog vuur. Keer de zalmfilet om en bak deze nog 2 minuten op de andere kant. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel de krieltjes, salade en zalmfilet over de borden. Serveer de crème fraîche bij de krieltjes.