Skip to main content
Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade
Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade

Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade

Met een romig sausje

3.5
(139)

Krieltjes zijn kleine aardappelen (van max. 3 cm). In Frankrijk noemen ze krieltjes Pommes Parisiennes. Hoe komt het nou dat deze krieltjes verschillende kleurtjes hebben? Dat kun je lezen op de achterkant van deze kaart!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Regenboogkrieltjes

150 g

Gekleurde cherrytomaten

30 g

Veldsla

1 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2816 kJ
Calories673 kcal
Fat38 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate51 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Tall-Sided Pan
Bowl
Small Bowl
Plate

Cooking Steps

Snijd de krieltjes doormidden
1

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Scheur de veldsla klein en meng beide in een saladekom.

3

Breng de salade op smaak met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Doe de crème fraîche in een kommetje
4

Doe de crème fraîche in een kommetje

Bak de zalmfilet
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet 4 minuten op de kant met vel op middelhoog vuur. Keer de zalmfilet om en bak deze nog 2 minuten op de andere kant. Bestrooi met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de krieltjes, salade en zalmfilet over de borden. Serveer de crème fraîche bij de krieltjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes