Skip to main content
Griekse salade als extra
Griekse salade als extra

Griekse salade als extra

Bijgerecht | met feta, kumato tomaat en olijven

4.5
(23)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Breng de zomer op tafel en geniet samen van een klassieke Griekse salade!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Kumato-tomaat

75 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Komkommer

30 gram

Leccino-olijven

Voedingswaarden

Energie (kJ)746 kJ
Energie (kcal)178 kcal
Vetten12.3 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten6.8 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels2.9 g
Eiwitten8.1 g
Zout1.4 g

Instructies

1

Snijd de kumato tomaat in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.

2

Meng in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/2 el rodewijnazijn en 1 1/2 tl oregano. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de komkommer, kumato tomaat, rode ui en olijven door de dressing.

4

Leg het stuk feta op de salade. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders