Skip to main content
Bulgur-linzensalade met geitenkaas
Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Romig en fris met avocado en citroen

4.3
(136)

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van geitenkaas. Little gem is een stevige slasoort, waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere twist.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen:
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

45 gram

Bulgur

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3418 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers15 g
Vezels19 g
Eiwitten27 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten in de bouillon gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit de roomboter en bak de ui 4 – 5 minuten. Voeg een halve tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de suiker toe en bak nog 2 – 3 minuten. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes en de little gem fijn. Meng in een saladekom. Snijd de citroen in parten.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders