Skip to main content
Bulgur-linzensalade met geitenkaas
Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Romig en fris met avocado en citroen

4.3
(136)

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van geitenkaas. Little gem is een stevige slasoort, waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere twist.

Allergens:
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Groene linzen

45 g

Bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

½ unit

Rode ui

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ unit

Avocado

1 unit

Tomaat

1 unit

Little gem

¼ unit

Citroen

50 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

450 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3418 kJ
Calories817 kcal
Fat47 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate61 g
Sugar15 g
Dietary Fiber19 g
Protein27 g
Salt5.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten in de bouillon gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit de roomboter en bak de ui 4 – 5 minuten. Voeg een halve tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de suiker toe en bak nog 2 – 3 minuten. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes en de little gem fijn. Meng in een saladekom. Snijd de citroen in parten.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes