Skip to main content
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen

3.6
(3,1K)

Deze salade krijgt een friszoete smaak door de combinatie van cranberry’s en rozijnen. De Hollandse gele biet is een goede bron van vezels, eiwitten en ijzer. Je kunt deze gele groente een dag of vier in de koelkast bewaren. Wist je dat er naast rode en gele bieten, ook witte bietjes met rode cirkels bestaan?

Allergens:
Gluten
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Gele biet

¼ unit

Citroen

¾ teaspoon

Gemalen kaneel

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

20 g

Cranberry-rozijnmix

15 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

30 g

Mesclun

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories630 kcal
Energy (kJ)2636 kJ
Fat22 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate88 g
Dietary Fiber9 g
Protein16 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Peeler
Bowl
Plate

Cooking Steps

Schil de gele biet en snijd in blokjes
1

Bereid de bouillon. Schil de gele biet en snijd in blokjes van maximaal een ½ cm. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Schenk 3 el water per persoon in de pan met de gele biet
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de gele biet en een ½ tl citroenrasp per persoon 1 minuut op middelhoog vuur. Bestrooi met kaneel, peper en zout en bak 30 seconden. Schenk 3 el water per persoon in de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes garen. Voeg extra water toe als de pan te droog wordt.

Meng ondertussen de parelcouscous met de bouillon in een pan
3

Meng ondertussen de parelcouscous met de bouillon in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 minuten op laag vuur. Roer tussendoor een keer goed over de bodem.

4

Snijd ondertussen de bladpeterselie en de cranberry-rozijnenmix grof. Hak de pecannoten grof en scheur de mesclun klein.

5

Haal de pan met gele biet van het vuur. Voeg de parelcouscous, cranberry-rozijnenmix en het grootste deel van de bladpeterselie toe. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg als laatste de mesclun toe.

Garneer met de pecannoten en achtergehouden bladpeterselie
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten en achtergehouden bladpeterselie.

Tip! Houd de gele biet tijdens het bakken in de gaten. Voeg als de pan te droog wordt extra eetlepels water toe. Na 15 minuten is de gele biet nog knapperig. Wil je de biet liever iets zachter? Laat deze dan nog 5 minuten langer op het vuur.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes