Skip to main content
Vegetarische groentepannenkoekjes met witte grillkaas
Vegetarische groentepannenkoekjes met witte grillkaas

Vegetarische groentepannenkoekjes met witte grillkaas

met frisse salade met aardappelblokjes

4.1
(498)

Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Egg

150 g

Diced potato

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

70 g

Corn

1 piece

Garlic

20 g

Mesclun

0.99 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

3 tablespoon

Flour

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories925 kcal
Energy (kJ)3869 kJ
Fat52.3 g
Saturated Fat26.5 g
Carbohydrate68.8 g
Sugar18.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein41.7 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Colander
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Groentepannenkoekjes voorbereiden
2
  • Rasp de courgette met een grove rasp en bestrooi met een snuf zout. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Laat de mais en courgette uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er met de bolle kant van een platte lepel zoveel mogelijk uit.
  • Snijd de witte grillkaas in hele kleine blokjes van 1 cm.
  • Meng in een kom de courgette, het ei, de mais, de witte grillkaas, de knoflook en 3 el bloem per persoon. Verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de kom en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Schep met een lepel het mengsel uit de kom en laat het er terug in lopen. Is het te dun? Voeg dan nog 1 el bloem toe.

Bakken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en schep 1 grote el met het pannenkoekenmengsel in de pan. Plet met de achterkant van een spatel het mengsel een beetje plat. Herhaal dit tot je ongeveer 4 pannenkoekjes per persoon hebt (zie Tip).
  • Bak de pannenkoekjes 5 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Passen de pannenkoekjes niet allemaal in 1 pan? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl honing, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun en aardappelblokjes toe en meng goed (zie Tip).
  • Verdeel de pannenkoekjes over de borden en druppel de zoet-pittige chilisaus eroverheen.
  • Serveer de salade met aardappelblokjes ernaast.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer de groentepannenkoekjes dan zonder de aardappelblokjes. Deze kun je een andere dag kort opnieuw opbakken en verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

met ovenaardappelen en verse basilicum
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Smaakvolle salade met gele en rode semi-zongedroogde tomaten
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje
Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Extra in de 5-maaltijdenbox
Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt

Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt

Geserveerd met een warm zaden-pittenbaguette
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

De heerlijke Spaanse serranoham geeft de soep een extra rijke smaak
Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Met zoete balsamicodressing en knapperige pecannoten
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn