Skip to main content
Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt
Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt

Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt

Geserveerd met een warm zaden-pittenbaguette

Deze salade heeft een friszoete smaak door de combinatie van bataat met Griekse yoghurt en limoen. Handig om te weten: rol een limoen voor gebruik altijd stevig tussen beide handpalmen of over het aanrecht. Zo komt er meer sap uit de vrucht!

Allergens:
Gluten
Tarwe
Rogge
Gerst
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Zoete aardappel

175 g

Rode biet

½ teaspoon

Gedroogde oregano

1 unit

Meerzadenbaguette

(Contains: Gluten, Tarwe, Rogge, Gerst, Sesamzaad May be present: Lupine, Ei, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Gluten)

¼ unit

Limoen

35 g

Mesclun

40 g

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories772 kcal
Energy (kJ)3230 kJ
Fat26 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate103 g
Dietary Fiber19 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan
Knife
Parchment Paper
Baking Sheet
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bataat.

Snijd de bataat
2

Schil de bataat, snijd in blokjes van ongeveer een ½ cm en kook de bataat, afgedekt, 6 – 7 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Bak de rode bieten en de bataat in de oven
3

Snijd ondertussen de rode bieten in kleine blokjes. Meng de bieten met de oregano, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal met bakpapier. Voeg de bataat toe en bak 15 minuten in de oven. Leg halverwege de zaden-pittenbaguette naast de ovenschaal en bak deze in 5 – 7 minuten knapperig. Draai eventueel de oventemperatuur terug naar 210 graden.

4

Pers ondertussen het sap van de limoen uit en meng met de extra vierge olijfolie, honing, peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de mesclun in een saladekom.

Voeg de bataat en bieten toe aan de saladekom.
5

Voeg de bataat en bieten toe aan de saladekom.

Verdeel de salade over de borden en schep de yoghurt over de salade
6

Verdeel de salade over de borden en schep de yoghurt over de salade. Serveer met de zaden-pittenbaguette.

Tip! Door het stevige broodje is dit gerecht calorierijk. Let jij op jouw calorie-inname? Serveer dan een klein gedeelte van de baguette bij deze maaltijd en gebruik de rest een andere keer, tijdens de lunch bijvoorbeeld.

More delicious recipes with similar ingredients

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Op smaak gemaakt met sereh en limoensap
Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Bulgursalade met kipgyros en avocado

Bulgursalade met kipgyros en avocado

met rode biet, komkommer en yoghurt-citroendressing
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Rundertartaar met camembertsaus

Rundertartaar met camembertsaus

met een frisse salade met komkommer en appel
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Met een salade van Hollandse radijs en frisse citroen
Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap
Kip met ovenfrietjes en frisse salade

Kip met ovenfrietjes en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap
Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Runderburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

De burgers breng je zelf op smaak met o.a. paprikapoeder en bladpeterselie
Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Met walnoten van onze notenboer Jan Gotjé
Bataat-knolselderijsoep

Bataat-knolselderijsoep

Met pompoenpitten en kruidenbaguette
Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio

Met belegen kaas en trostomaat
Oosterse omelet en glasnoedelsalade met kiwi en pinda’s

Oosterse omelet en glasnoedelsalade met kiwi en pinda’s

Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Met Turkse rode peper, munt en pompoenpitten
Fettuccine met cherrytomaten uit de oven

Fettuccine met cherrytomaten uit de oven

Ovenschotel met bataat en geitenkaas

Ovenschotel met bataat en geitenkaas

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery