Skip to main content
Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven
Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Met zoete balsamicodressing en knapperige pecannoten

3.6
(1,1K)

Rösti is een gerecht dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. De naam van dit gerecht wordt vaak uitgesproken als ‘rusti’ maar de goede uitspraak is ‘reusjti’. Het gerecht bestaat uit aardappelreepjes die in een koekenpan worden gebakken als een soort pannenkoek. De aardappel hebben we alvast in reepjes gesneden!

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Aardappelpartjes

½ unit

Ei

(Contains: Ei)

1 teaspoon

Paprikapoeder

37.5 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Komkommer

½ unit

Nectarine

37.5 g

Mesclun

15 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories653 kcal
Energy (kJ)2732.2 kJ
Fat42 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate44 g
Dietary Fiber6 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Stove
Large Pan
Knife
Parchment Paper
Baking Sheet
Plate

Cooking Steps

Meng de aardappelreepjes, ei, paprikapoeder en de helft van de geitenkaas in een kom
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de aardappelreepjes, ei, paprikapoeder en de helft van de geitenkaas in een kom en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Bak de rösti
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel (gebruik bij 4 personen 2 koekenpannen) en voeg het röstibeslag toe. Druk goed plat, dek de pan af en bak 15 minuten op middelmatig vuur. Keer halverwege de rösti om (zie tip). Haal telkens de laatste 2 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoog om de korst stevig te maken.

Snijd de komkommer en de nectarine
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in dunne parten.

4

Leg de nectarine in een ovenschaal met bakpapier. Strooi de overige geitenkaas over de nectarine, besprenkel met de overige olijfolie en schenk de helft van de honing over de geitenkaas. Bestrooi met peper en verwarm dit 7 - 8 minuten in de oven.

5

Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, overige honing, peper en zout. Meng in een saladekom de mesclun, komkommer en de dressing.

Serveer de salade bij de rösti
6

Hak de pecannoten fijn. Verdeel de salade over de borden, voeg de nectarine met geitenkaas toe en garneer met de pecannoten. Snijd de rösti in punten en serveer bij de salade.

Tip! Hoe draai je de rösti handig om? Schuif de rösti op een groot bord, leg de koekenpan er omgedraaid op en keer de koekenpan met het bord in een zwaai om. Wil je de rösti meer pit geven? Voeg dan een ½ tl cayennepeper per persoon toe.

More delicious recipes with similar ingredients

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

Gemengde salade van bieten, walnoten en blauwe kaas

met ovenaardappelen en verse basilicum
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak
Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Smaakvolle salade met gele en rode semi-zongedroogde tomaten
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Sinaasappel-amandelcake

Sinaasappel-amandelcake

Je kunt deze cake met verschillende soorten fruit maken!
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje
Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Mediterrane bulgur met kipgyros, gele biet en avocado

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Deze curry heeft een zoete smaak!
Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds