Skip to main content
Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven
Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Met zoete balsamicodressing en knapperige pecannoten

3.6
(1,1K)

Rösti is een gerecht dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. De naam van dit gerecht wordt vaak uitgesproken als ‘rusti’ maar de goede uitspraak is ‘reusjti’. Het gerecht bestaat uit aardappelreepjes die in een koekenpan worden gebakken als een soort pannenkoek. De aardappel hebben we alvast in reepjes gesneden!

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Aardappelpartjes

½ unit

Ei

(Contains: Ei)

1 teaspoon

Paprikapoeder

37.5 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Komkommer

½ unit

Nectarine

37.5 g

Mesclun

15 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories653 kcal
Energy (kJ)2732.2 kJ
Fat42 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate44 g
Dietary Fiber6 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Stove
Large Pan
Knife
Parchment Paper
Baking Sheet
Plate

Cooking Steps

Meng de aardappelreepjes, ei, paprikapoeder en de helft van de geitenkaas in een kom
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de aardappelreepjes, ei, paprikapoeder en de helft van de geitenkaas in een kom en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Bak de rösti
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel (gebruik bij 4 personen 2 koekenpannen) en voeg het röstibeslag toe. Druk goed plat, dek de pan af en bak 15 minuten op middelmatig vuur. Keer halverwege de rösti om (zie tip). Haal telkens de laatste 2 minuten de deksel van de pan en zet het vuur hoog om de korst stevig te maken.

Snijd de komkommer en de nectarine
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in dunne parten.

4

Leg de nectarine in een ovenschaal met bakpapier. Strooi de overige geitenkaas over de nectarine, besprenkel met de overige olijfolie en schenk de helft van de honing over de geitenkaas. Bestrooi met peper en verwarm dit 7 - 8 minuten in de oven.

5

Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, overige honing, peper en zout. Meng in een saladekom de mesclun, komkommer en de dressing.

Serveer de salade bij de rösti
6

Hak de pecannoten fijn. Verdeel de salade over de borden, voeg de nectarine met geitenkaas toe en garneer met de pecannoten. Snijd de rösti in punten en serveer bij de salade.

Tip! Hoe draai je de rösti handig om? Schuif de rösti op een groot bord, leg de koekenpan er omgedraaid op en keer de koekenpan met het bord in een zwaai om. Wil je de rösti meer pit geven? Voeg dan een ½ tl cayennepeper per persoon toe.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes