Skip to main content
Zomers broodje tonijnsalade

Zomers broodje tonijnsalade

met spiegelei, volkoren ciabatta en salade

4.2
(87)

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Allergens:
Vis
Ei
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

1 can

Tuna packed in oil

(Contains: Vis)

1 piece

Tomato

2 piece

Egg

(Contains: Ei)

40 g

Mesclun

25 g

Chopped ​​onion

75 g

Bell pepper strips

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

25 g

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories862 kcal
Energy (kJ)3607 kJ
Fat60.7 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate37.2 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein36.6 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de verse bladpeterselie en bieslook fijn.
  • Snijd de tomaat in partjes en de paprikareepjes in kleine stukjes.
  • Laat de tonijn uitlekken.
Tonijnsalade maken
2
  • Meng in een kom de tonijn uit blik, de helft van de verse kruiden, de paprika, de ui en de mayonaise (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer het broodje en bak 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan een paar minuten in een koekenpan.

Salade maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 spiegeleieren per persoon.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl mosterd en de overige verse kruiden.
  • Houd wat mesclun apart om de broodjes te beleggen en voeg de overige mesclun en de tomatenpartjes toe aan de saladekom. Schep goed om.
Serveren
4
  • Verdeel de broodjes over de borden en beleg iedere helft met de achtergehouden mesclun en de tonijnsalade.
  • Leg de spiegeleieren erop en serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes