Skip to main content
Varkenshaas met Aziatische zoet-pittige saus
Varkenshaas met Aziatische zoet-pittige saus

Varkenshaas met Aziatische zoet-pittige saus

Met pitten-kruidenrijst en knapperige bimi en paksoi

4.3
(107)

Varkenshaas is een bijzonder mals stukje vlees van het varken en combineert perfect met de zoet-pittige saus die je erbij maakt. Zowel de saus als de groenten kom je vaak tegen in de Aziatische keuken. Bimi is een klein neefje van de broccoli en past goed bij de frisse, iets scherpe paksoi.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Perssinaasappel

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Steranijs

5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

15 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Zilvervliesrijst

80 gram

Bimi

10 gram

Vissaus

(Bevat: Vis)

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Bruine suiker

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3715 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels8 g
Eiwitten46 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Steelpan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Pan met deksel
Ovenschaal
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de varkenshaas uit de koelkast. Kook 100 ml water per persoon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen. Rasp de gember fijn en pers de sinaasappel uit.

Saus maken
2

Voeg de gember, rode peper, knoflook, sojasaus, steranijs, bruine suiker en 25 ml sinaasappelsap per persoon toe aan een steelpan. Verwarm 1 – 2 minuten op middellaag vuur tot de suiker gesmolten is. Voeg het kokende water toe, verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven, verhoog het vuur en laat in 10 – 12 minuten tot de helft inkoken. Houd op zeer laag vuur warm.

Zaadjes roosteren
3

Verhit een hapjespan met deksel (de deksel gebruik je in stap 5) en een koekenpan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes en de zonnebloem-pompoenpittenmix elk in een pan tot ze goudbruin worden. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst en kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat, afgedekt, uitstomen.

Varkenshaas bakken
4

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 7 – 9 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Bakken en snijden
5

Verhit ondertussen de olijfolie in dezelfde hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de bimi, de vissaus en 25 ml water per persoon toe. Bak 6 – 12 minuten. Haal halverwege de deksel van de pan, voeg de paksoi toe en bak, onafgedekt, mee. Snijd ondertussen de koriander grof, de munt in reepjes, de bosui in fijne ringen en de limoen in parten.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Meng de zilvervliesrijst met de pittenmix, de verse kruiden, peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de bosui. Schep de bimi en paksoi ernaast en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de varkenshaas en garneer met de limoenparten. Schenk een beetje saus over de varkenshaas en serveer de rest aan tafel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders