Varkenshaas is een bijzonder mals stukje vlees van het varken en combineert perfect met de zoet-pittige saus die je erbij maakt. Zowel de saus als de groenten kom je vaak tegen in de Aziatische keuken. Bimi is een klein neefje van de broccoli en past goed bij de frisse, iets scherpe paksoi.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Varkenshaas
¼ unit
Rode peper
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Paksoi
1 cm
Verse gember
½ unit
Perssinaasappel
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
1 unit
Steranijs
5 g
Sesamzaad
(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)
15 g
Zonnebloem-pompoenpittenmix
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
85 g
Zilvervliesrijst
80 g
Bimi
10 g
Vissaus
(Contains: Vis)
5 g
Verse koriander en munt
(May be present: Selderij)
1 unit
Bosui
½ unit
Limoen
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Bruine suiker
0.13 unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de varkenshaas uit de koelkast. Kook 100 ml water per persoon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen. Rasp de gember fijn en pers de sinaasappel uit.
Voeg de gember, rode peper, knoflook, sojasaus, steranijs, bruine suiker en 25 ml sinaasappelsap per persoon toe aan een steelpan. Verwarm 1 – 2 minuten op middellaag vuur tot de suiker gesmolten is. Voeg het kokende water toe, verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven, verhoog het vuur en laat in 10 – 12 minuten tot de helft inkoken. Houd op zeer laag vuur warm.
Verhit een hapjespan met deksel (de deksel gebruik je in stap 5) en een koekenpan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes en de zonnebloem-pompoenpittenmix elk in een pan tot ze goudbruin worden. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst en kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat, afgedekt, uitstomen.
Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 7 – 9 minuten in de oven, of tot hij gaar is.
Verhit ondertussen de olijfolie in dezelfde hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de bimi, de vissaus en 25 ml water per persoon toe. Bak 6 – 12 minuten. Haal halverwege de deksel van de pan, voeg de paksoi toe en bak, onafgedekt, mee. Snijd ondertussen de koriander grof, de munt in reepjes, de bosui in fijne ringen en de limoen in parten.
Snijd de varkenshaas in plakken. Meng de zilvervliesrijst met de pittenmix, de verse kruiden, peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de bosui. Schep de bimi en paksoi ernaast en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de varkenshaas en garneer met de limoenparten. Schenk een beetje saus over de varkenshaas en serveer de rest aan tafel.