Skip to main content
Pindagehaktballetjes met noedels en bimi
Pindagehaktballetjes met noedels en bimi

Pindagehaktballetjes met noedels en bimi

Met champignons, sojasaus en sesamolie

3.8
(663)

Van Indonesische satésaus tot Thaise pad thai, pinda's worden veel gebruikt in de oosterse keuken. Vandaag geef je er de gehaktballetjes een verrassende twist mee, waardoor ze nog lekkerder worden. Bimi is eigenlijk een kruising tussen kool en broccoli. Het lijkt het meest op broccoli maar is net wat fijner van smaak en structuur. Perfect om te bakken!

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen:
Pinda's
Gluten
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Champignons

50 gram

Bimi

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

100 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

3 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3904 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers2.6 g
Vezels11 g
Eiwitten47 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

snijden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de champignons in kwarten en snijd de bimi door de helft.

balletjes
2

Duw in elk rundergehaktballetje een paar pinda's en maak voorzichtig weer dicht. Hak de overige pinda's grof.

bakken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, de knoflook en de rode peper 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bimi en de champignons toe en bak samen 7 – 10 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

bakken
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 – 10 minuten rondom bruin en gaar op middelhoog vuur. Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af en spoel onder koud water.

mengen
5

Voeg de sojasaus, de noedels en de gehaktballetjes toe aan de wok of hapjespan met groenten en meng de sesamolie erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel het gerecht over diepe kommen of borden en garneer met de overige pinda's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders