Skip to main content
Pindagehaktballetjes met noedels en bimi
Pindagehaktballetjes met noedels en bimi

Pindagehaktballetjes met noedels en bimi

Met champignons, sojasaus en sesamolie

3.8
(663)

Van Indonesische satésaus tot Thaise pad thai, pinda's worden veel gebruikt in de oosterse keuken. Vandaag geef je er de gehaktballetjes een verrassende twist mee, waardoor ze nog lekkerder worden. Bimi is eigenlijk een kruising tussen kool en broccoli. Het lijkt het meest op broccoli maar is net wat fijner van smaak en structuur. Perfect om te bakken!

Allergens:
Pinda's
Gluten
Soja
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

½ unit

Rode peper

125 g

Champignons

50 g

Bimi

10 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

100 g

Noedels

(Contains: Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

5 milliliters

Sesamolie

(Contains: Sesamzaad)

3 unit

Gekruide rundergehaktballetjes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3904 kJ
Calories933 kcal
Fat45 g
Saturated Fat10.6 g
Carbohydrate83 g
Sugar2.6 g
Dietary Fiber11 g
Protein47 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

snijden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de champignons in kwarten en snijd de bimi door de helft.

balletjes
2

Duw in elk rundergehaktballetje een paar pinda's en maak voorzichtig weer dicht. Hak de overige pinda's grof.

bakken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, de knoflook en de rode peper 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bimi en de champignons toe en bak samen 7 – 10 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

bakken
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 – 10 minuten rondom bruin en gaar op middelhoog vuur. Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af en spoel onder koud water.

mengen
5

Voeg de sojasaus, de noedels en de gehaktballetjes toe aan de wok of hapjespan met groenten en meng de sesamolie erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel het gerecht over diepe kommen of borden en garneer met de overige pinda's.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes