Van Indonesische satésaus tot Thaise pad thai, pinda's worden veel gebruikt in de oosterse keuken. Vandaag geef je er de gehaktballetjes een verrassende twist mee, waardoor ze nog lekkerder worden. Bimi is eigenlijk een kruising tussen kool en broccoli. Het lijkt het meest op broccoli maar is net wat fijner van smaak en structuur. Perfect om te bakken!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
½ unit
Rode peper
125 g
Champignons
50 g
Bimi
10 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
100 g
Noedels
(Contains: Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
5 milliliters
Sesamolie
(Contains: Sesamzaad)
3 unit
Gekruide rundergehaktballetjes
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de champignons in kwarten en snijd de bimi door de helft.
Duw in elk rundergehaktballetje een paar pinda's en maak voorzichtig weer dicht. Hak de overige pinda's grof.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, de knoflook en de rode peper 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bimi en de champignons toe en bak samen 7 – 10 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 – 10 minuten rondom bruin en gaar op middelhoog vuur. Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af en spoel onder koud water.
Voeg de sojasaus, de noedels en de gehaktballetjes toe aan de wok of hapjespan met groenten en meng de sesamolie erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over diepe kommen of borden en garneer met de overige pinda's.