Skip to main content
Orzo met broccoli

Orzo met broccoli

Met pecorino en pijnboompitten

3.9
(2,6K)

Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week eet met broccoli. De groente bevat vezels en bèta-caroteen, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. Broccoli is erg lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pecorino.

Labels:
Kid Friendly
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Broccoli

3 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)623 kcal
Energie (kJ)2606.6 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten68 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Snijd de broccoli.
1

Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de bouillon toe aan de orzo.
3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en tijm toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe aan de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe.
5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met pijnboompitten en pecorino
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders