Skip to main content
Orzo met broccoli
Orzo met broccoli

Orzo met broccoli

Met pecorino en pijnboompitten

3.9
(2,6K)

Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week eet met broccoli. De groente bevat vezels en bèta-caroteen, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. Broccoli is erg lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pecorino.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

250 g

Broccoli

3 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories623 kcal
Energy (kJ)2606.6 kJ
Fat24 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate68 g
Dietary Fiber11 g
Protein29 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

Snijd de broccoli.
1

Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de bouillon toe aan de orzo.
3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en tijm toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe aan de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe.
5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met pijnboompitten en pecorino
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes