Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum

Lees meer

Met ingrediënten als citroengras, kokosmelk en vissaus haal je met deze kokos-noedelsoep de authentieke Aziatische keuken in huis. Vissaus lijkt misschien een bijzonder ingrediënt in een noedelsoep met kippendijen, maar het wordt in Azië in allerlei gerechten gebruikt als smaakmaker. Het geeft je soep een diepe, hartige smaak – lekker in combinatie met de friszure smaak van het citroengras.

Labels:Eten binnen 3 dagenLactosevrij
Allergenen:Glutenbevattende granenVisSelderijSulfiet
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

100 g

Peen

200 g

Gekruide kippendijreepjes

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Gemalen citroengras

200 g

Snijbonen

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

20 ml

Vissaus

(BevatVis, Selderij, Sulfiet, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

600 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2690 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout8.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Kom
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Weeg de peen af en snijd in dunne plakjes. Snijd de snijbonen in reepjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 – 3 minuten.

3

Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de peen toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.

4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.