Kokos-noedelsoep met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum

Met ingrediënten als citroengras, kokosmelk en vissaus haal je met deze kokos-noedelsoep de authentieke Aziatische keuken in huis. Vissaus lijkt misschien een bijzonder ingrediënt in een noedelsoep met kippendijen, maar het wordt in Azië in allerlei gerechten gebruikt als smaakmaker. Het geeft je soep een diepe, hartige smaak – lekker in combinatie met de friszure smaak van het citroengras.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Selderij
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Peen

100 gram

Kippendijstukjes

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Gemalen citroengras

100 gram

Snijbonen

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2690 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout8.4 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Weeg de peen af en snijd in dunne plakjes. Snijd de snijbonen in reepjes.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Soep koken
3

Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de peen toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.

Garnering voorbereiden
4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.