Skip to main content
Kabeljauwfilet met romige venkelrisotto
Kabeljauwfilet met romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet met romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie

Hoewel het niet gebruikelijk is, kan venkel wel 2 meter hoog worden. Gelukkig is de venkel in je box een stuk kleiner dan dat, en daarmee veel gemakkelijker te bereiden!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

75 gram

Risottorijst

50 gram

Spinazie

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse citroentijm

40 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Wittewijnazijn

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3221 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten34.8 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten78.2 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels6.7 g
Eiwitten37 g
Zout1.6 g
Potassium824.5 mg
Calcium159.3 mg
Iron2.9 mg

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne repen. Houd het eventuele venkelloof apart.
  • Ris de blaadjes van de citroentijm.
Risotto bereiden
2
  • Verhit een klontje roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en citroentijm 1 - 2 minuten.
  • Voeg de helft van de venkel toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten. Voeg de helft van de wittewijnazijn en 1/3 van de bouillon toe.
  • Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Risotto koken
3
  • Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto in 20 - 25 minuten gaar op middelhoog vuur.
  • Meng ondertussen in een kom de overige venkel met de suiker en de overige wittewijnazijn. Bewaar apart tot serveren.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano fijn.
Sperziebonen koken
4
  • Schenk een bodempje water in een pan. Voeg een snuf zout en de sperziebonen toe.
  • Breng afgedekt aan de kook en in 6 - 8 minuten beetgaar.
  • Giet af en roer een klontje roomboter erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
Vis bakken
5
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit vlak voor serveren een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de risotto. Roer goed en laat slinken.
  • Roer de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano erdoorheen, breng op smaak met peper.
Serveren
6
  • Serveer de risotto over de borden en leg de sperziebonen met de vis erop.
  • Serveer met de venkelsalade ernaast.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en het bewaarde venkelloof. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders