Skip to main content
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij

Bleekselderij heeft een milde smaak en zowel de stengel als de bladeren kunnen worden gebruikt bij het koken. Je kunt het ook rauw combineren met een lekkere dip voor een gezond tussendoortje!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Mosterd
Soja
Gerst
Tarwe
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3199 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten48.1 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.8 g
Eiwitten26.5 g
Zout2.1 g
Potassium598.8 mg
Calcium90 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Vork
Ovenschaal

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
  • Halveer bleekselderij in de lengte en snijd dan in kleine stukjes. 
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en bleekselderij 4 - 5 minuten. 
Vulling maken
2
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de tomaat, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), worcestershiresaus en de bouillon toe.
  • Breng de vulling aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de vulling is ingedikt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  •  
Ovenschotel maken
3
  • Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
  • Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. 
  • Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Serveren
4
  • Serveer de ovenschotel over de borden.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders