Skip to main content
Havermout met appel, dadels en walnoten
Havermout met appel, dadels en walnoten

Havermout met appel, dadels en walnoten

3.8
(47)

Extra in de box van deze week: koffieJe krijgt zowel cups als gemalen koffie, dus voor ieder wat wils!

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Appel

100 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

50 gram

Dadelstukjes

500 ml

Halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Lijnzaad

(Kan bevatten: Soja, Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

40 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)633 kcal
Energie (kJ)2648.5 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten71 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g

Benodigdheden

Deksel
Steelpan

Instructies

Snijd de appel
1

Verwijder de klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein.

Meng de havermout, melk, appel en dadelstukjes
2

Meng de havermout, halfvolle melk, appel en het grootste deel van de dadelstukjes in een steelpan met deksel. Verwarm de havermout gedurende 5 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur.

Roer de lijnzaad door de havermout
3

Roer de lijnzaad door de havermout. Verkruimel de walnoten hierover en garneer met de overige dadelstukjes.

Garneer met de overige dadelstukjes.
4

Verdeel de havermout over ontbijtkommen. Verkruimel de walnoten hierover en garneer met de achtergehouden dadels.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders