Skip to main content
Havermout met appel, dadels en walnoten
Havermout met appel, dadels en walnoten

Havermout met appel, dadels en walnoten

3.8
(47)

Extra in de box van deze week: koffieJe krijgt zowel cups als gemalen koffie, dus voor ieder wat wils!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Appel

100 g

Havermout

(Contains: Gluten)

50 g

Dadelstukjes

500 milliliters

Halfvolle melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Lijnzaad

(May be present: Soja, Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

40 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Nutrition Values

/ per serving
Calories633 kcal
Energy (kJ)2648.5 kJ
Fat27 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate71 g
Dietary Fiber12 g
Protein21 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Saucepan

Cooking Steps

Snijd de appel
1

Verwijder de klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein.

Meng de havermout, melk, appel en dadelstukjes
2

Meng de havermout, halfvolle melk, appel en het grootste deel van de dadelstukjes in een steelpan met deksel. Verwarm de havermout gedurende 5 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur.

Roer de lijnzaad door de havermout
3

Roer de lijnzaad door de havermout. Verkruimel de walnoten hierover en garneer met de overige dadelstukjes.

Garneer met de overige dadelstukjes.
4

Verdeel de havermout over ontbijtkommen. Verkruimel de walnoten hierover en garneer met de achtergehouden dadels.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes