Witlof en appel is een goede combinatie. De zoete smaak van de appel smaakt heerlijk bij de licht bittere smaak van witlof. Meer lezen over witlof? Kijk dan op ons blog. De forel wordt gekweekt op de hellingen van het Taurusgebergte in Turkije. De forelfilet is op ambachtelijke wijze boven een open eikenhoutvuur gerookt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
1 unit
Witlof
⅓ unit
Appel
5 unit
Radijs
1 tablespoon
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
70 g
Gerookte forelfilet
(Contains: Vis)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de witlof in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes. Snijd de appel (golden delicious) in blokjes. Was de radijs, snijd of schaaf de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de witlof, appel, radijs en het grootste gedeelte van het fijngesneden blad van de radijs in een saladekom.
Maak in een kom een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, de krieltjes en de yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met het overige fijngesneden radijsblad.