Skip to main content
Gekonfijte eend met gemarineerde prei

Gekonfijte eend met gemarineerde prei

met aardappelpuree en geroosterde appelmoes

4.4
(241)

De eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige maaltijd op.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Prei

300 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Appel

1 unit

Gekonfijte eendenpoot

2.5 g

Verse bladpeterselie en bieslook

(May be present: Selderij)

10 g

Kappertjes

10 g

Walnootstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

¼ unit

Citroen

2 unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

20 g

Gemengde sla

2.5 g

Verse tijm

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Bruine suiker

1 tablespoon

Honing

2 teaspoon

Rode wijnazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

75 milliliters

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5038 kJ
Calories1204 kcal
Fat60 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate114 g
Sugar51 g
Dietary Fiber17 g
Protein42 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Small Bowl
Saucepan
Peeler
Salad Bowl
Sieve
Potato Masher
Strainer

Cooking Steps

Koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water met een snuf zout in 2 pannen met deksel. Snijd het donkergroene deel van de prei en verwijder ook de harde onderkant. Snijd de prei in stukken van 4 cm. Schil de aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in 1 van de pannen. Kook de prei 12 - 16 minuten in de andere pan. Giet beiden af en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
2

Schil de appel en snijd in blokjes. Leg de blokjes appel in een kleine ovenschaal en meng met per persoon: 2 el water en ½ el bruine suiker. Leg de gekonfijte eendenpoot in een andere ovenschaal. Rooster de blokjes appel en de gekonfijte eendenpoot 20 - 25 minuten in de oven.

Vinaigrette maken
3

Snijd de bladpeterselie fijn en meng deze in een kleine kom met de kappertjes en de walnootstukjes. Voeg per persoon ½ el honing, 1 el rodewijnazijn en ½ el extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

Melk verwarmen
4

Schil met een dunschiller grote stukken van de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd de knoflookteen met schil door de helft. Snijd de bieslook fijn en snipper de sjalot. Voeg de melk samen met de knoflook, de citroenschil en de takjes tijm toe aan een steelpan. Verhit en laat dan 6 - 8 minuten op laag vuur staan. Pas op dat de melk niet overkookt!

Salade mengen
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 el rodewijnazijn. Voeg de sjalot en de helft van de bieslook toe en meng goed. Meng de gemengde sla met de dressing. Prak de appel met een vork tot een puree en roer er 1 el citroensap per persoon doorheen.

Serveren
6

Meng de vinaigrette met kappertjes en walnoten met de prei. Giet de melk door een zeef en gooi de smaakmakers weg. Stamp de aardappelen met de melk en 1/2 el roomboter per persoon tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de puree met de eendenpoot, de gemarineerde prei, de salade en de geroosterde appelmoes. Garneer met de overige bieslook.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes