De eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige maaltijd op.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Prei
300 g
Kruimige aardappelen
1 unit
Appel
1 unit
Gekonfijte eendenpoot
2.5 g
Verse bladpeterselie en bieslook
(May be present: Selderij)
10 g
Kappertjes
10 g
Walnootstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
¼ unit
Citroen
2 unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
20 g
Gemengde sla
2.5 g
Verse tijm
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Bruine suiker
1 tablespoon
Honing
2 teaspoon
Rode wijnazijn
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
75 milliliters
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water met een snuf zout in 2 pannen met deksel. Snijd het donkergroene deel van de prei en verwijder ook de harde onderkant. Snijd de prei in stukken van 4 cm. Schil de aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in 1 van de pannen. Kook de prei 12 - 16 minuten in de andere pan. Giet beiden af en laat zonder deksel uitstomen.
Schil de appel en snijd in blokjes. Leg de blokjes appel in een kleine ovenschaal en meng met per persoon: 2 el water en ½ el bruine suiker. Leg de gekonfijte eendenpoot in een andere ovenschaal. Rooster de blokjes appel en de gekonfijte eendenpoot 20 - 25 minuten in de oven.
Snijd de bladpeterselie fijn en meng deze in een kleine kom met de kappertjes en de walnootstukjes. Voeg per persoon ½ el honing, 1 el rodewijnazijn en ½ el extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
Schil met een dunschiller grote stukken van de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd de knoflookteen met schil door de helft. Snijd de bieslook fijn en snipper de sjalot. Voeg de melk samen met de knoflook, de citroenschil en de takjes tijm toe aan een steelpan. Verhit en laat dan 6 - 8 minuten op laag vuur staan. Pas op dat de melk niet overkookt!
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 el rodewijnazijn. Voeg de sjalot en de helft van de bieslook toe en meng goed. Meng de gemengde sla met de dressing. Prak de appel met een vork tot een puree en roer er 1 el citroensap per persoon doorheen.
Meng de vinaigrette met kappertjes en walnoten met de prei. Giet de melk door een zeef en gooi de smaakmakers weg. Stamp de aardappelen met de melk en 1/2 el roomboter per persoon tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de puree met de eendenpoot, de gemarineerde prei, de salade en de geroosterde appelmoes. Garneer met de overige bieslook.