Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.
Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door een mix van gesneden wortel en ui.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
1 unit
Tomaat
12 g
Panko paneermeel
(Contains: Gluten, Tarwe)
2 unit
Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper
(May be present: Ei, Gluten, Soja, Mosterd, Selderij)
¼ unit
Citroen
150 g
Mix van gesneden wortel en ui
1 teaspoon
Harissa
¼ tube
Tomatenpuree
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
50 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2.5 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Bak de krieltjes 10 – 15 minuten, met het deksel op de pan, en ga daarna verder met stap 5.
Snijd de tomaat in 4 plakken en verspreid ze over een ovenschaal. Meng de panko in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Bedek de plakken tomaat met het pankomengsel en bak 10 - 15 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.
Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl harissa, 1 el citroensap, 1/4 kuipje tomatenpuree en 1 el olijfolie.
Voeg de mix van gesneden wortel en ui en het harrissamengsel toe aan de hapjespan met krieltjes, na ongeveer 10 – 15 minuten bakken. Roer goed om en bak alles nog 5 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Verdeel de pittige aardappeltjes en de krokante tomaten over de borden. Serveer met de varkensworstjes. Garneer met een schep zure room en de bladpeterselie.