Skip to main content
Pittige aardappeltjes met harissa en varkensworstjes

Pittige aardappeltjes met harissa en varkensworstjes

met zure room en gegrilde tomaten in een krokant jasje

3.9
(413)

Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door een mix van gesneden wortel en ui.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

1 unit

Tomaat

12 g

Panko paneermeel

(Contains: Gluten, Tarwe)

2 unit

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(May be present: Ei, Gluten, Soja, Mosterd, Selderij)

¼ unit

Citroen

150 g

Mix van gesneden wortel en ui

1 teaspoon

Harissa

¼ tube

Tomatenpuree

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

50 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories862 kcal
Energy (kJ)3606 kJ
Fat55 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate59 g
Sugar12 g
Dietary Fiber9 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Oven Dish
Bowl
Fryingpan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Bak de krieltjes 10 – 15 minuten, met het deksel op de pan, en ga daarna verder met stap 5.

Tomaten bereiden
2

Snijd de tomaat in 4 plakken en verspreid ze over een ovenschaal. Meng de panko in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Bedek de plakken tomaat met het pankomengsel en bak 10 - 15 minuten in de oven.

Worstjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.

Harissa mengen
4

Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl harissa, 1 el citroensap, 1/4 kuipje tomatenpuree en 1 el olijfolie.

Pittige aardappeltjes maken
5

Voeg de mix van gesneden wortel en ui en het harrissamengsel toe aan de hapjespan met krieltjes, na ongeveer 10 – 15 minuten bakken. Roer goed om en bak alles nog 5 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de pittige aardappeltjes en de krokante tomaten over de borden. Serveer met de varkensworstjes. Garneer met een schep zure room en de bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes