Skip to main content
Curry-noedelsoep met kokosmelk
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

4.4
(279)

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Caloriebewust
Vegan
Extra groente
Allergenen:
Pinda's
Gluten
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten: Selderij)

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Gluten, Pinda's)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2811 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd23.8 g
Koolhydraten54.9 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels9.1 g
Eiwitten17.8 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water (zie Tip).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon: 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.
  • Fruit de rode peper, de ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.

 

Laten pruttelen
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan.
  • Laat de soep 5 - 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe voor extra pit.

 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders