Skip to main content
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika

Kokosmelk voegt een romige en rijke textuur toe aan curry's met een beetje natuurlijke zoetheid. Het brengt kruiden in balans, versterkt smaken en geeft het gerecht een zachte, luxueuze consistentie.

Labels:
Calorie Smart
Plant-based
Extra Veggies
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bosje(s)

Bosui

125 gram

Kastanjechampignons

50 gram

Peultjes

½ zakje(s)

Gele currykruiden

¼ stuk(s)

Limoen

75 ml

Kokosmelk

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)1769 kJ
Energie (kcal)423 kcal
Vetten21.1 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten44.6 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels11.5 g
Eiwitten13.9 g
Zout1.1 g
Potassium606.6 mg
Calcium60.4 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snijd de paprika in stukjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui fijn. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer. 

Groenten bakken
2
  • Snijd de champignons in plakjes. Verwijder voorzichtig de uiteinden van de peultjes (zie Tip).
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en bosui 1 minuut.
  • Voeg de paprika, champignons en gemberpuree toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes die je er makkelijk kan aftrekken bij het wegsnijden van de uiteinden.

Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes. 
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat, afgedekt, 4 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de udonnoedels toe en laat, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over diepe borden.
  • Garneer met de achtergehouden bosui en serveer de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders