Skip to main content
Chuncky peercake
Chuncky peercake
Allergenen:
Gluten
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Banaan

75 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

50 gram

Amandelmeel

(Bevat: Noten)

1.5 tl

Gemalen kaneel

30 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

stuk(s)

Sinaasappel-banaansap

Zelf toevoegen

el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Bakpoeder

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Lupine)

snufje

Zout

1 tl

Vanille-extract

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)466 kcal
Energie (kJ)1949.7 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten53 g
Vezels8 g
Eiwitten14 g

Benodigdheden

Oven
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Snijd de peer in plakken.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met roomboter. Snijd de peer klein en snijd de banaan in plakken.

2

Meng in een grote mengkom de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, rozijnen en zout.

Mis het geheel.
3

Voeg in een kleine beslagkom de banaan, ei en vanille-extract. Meng met een mixer tot de banaan fijn is en het een geheel is. Voeg het banaan-sinaasappelsap toe en mix kort totdat alles goed gemengd is.

Schep het beslag in de cakevorm.
4

Voeg de peer en het eimengsel toe aan de mengkom met het havermoutmengsel en roer kort om tot een beslag. Schep het beslag over in de cakevorm en verdeel zonder aan te drukken over de vorm. Bak de cake 35-40 minuten in het midden van de oven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders