
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Peer
½ unit
Banaan
75 g
Havermout
(Contains: Gluten)
50 g
Amandelmeel
(Contains: Noten)
1.5 teaspoon
Gemalen kaneel
30 g
Rozijnen
(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
unit
Sinaasappel-banaansap
tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Bakpoeder
(Contains: Melk (inclusief lactose), Lupine)
pinch
Zout
1 teaspoon
Vanille-extract

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met roomboter. Snijd de peer klein en snijd de banaan in plakken.
Meng in een grote mengkom de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, rozijnen en zout.

Voeg in een kleine beslagkom de banaan, ei en vanille-extract. Meng met een mixer tot de banaan fijn is en het een geheel is. Voeg het banaan-sinaasappelsap toe en mix kort totdat alles goed gemengd is.

Voeg de peer en het eimengsel toe aan de mengkom met het havermoutmengsel en roer kort om tot een beslag. Schep het beslag over in de cakevorm en verdeel zonder aan te drukken over de vorm. Bak de cake 35-40 minuten in het midden van de oven.