Skip to main content
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje

3.9
(364)

De rijstvermicelli, gemaakt van mungbonen, zorgt voor een goed gevulde soep. Geef je de voorkeur aan een lichtere soep? Gebruik dan minder rijstvermicelli. Maak het portioneren gemakkelijk, door de vermicelli eerst in een kom met kokend water te laten wellen. Dol op pittig eten? Gebruik dan meer rode peper!

Allergens:
Pinda's
Noten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Verse gember

¼ unit

Rode peper

125 g

Koolraap

62.5 g

Champignons

1 unit

Bosui

125 milliliters

Kokosmelk

50 g

Rijstvermicelli

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains: Pinda's, Noten)

2 leaves

Thaise basilicum

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

500 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories622 kcal
Energy (kJ)2602 kJ
Fat36 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate52 g
Dietary Fiber5 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Pan
Plate

Cooking Steps

Snijd de champignons in plakken
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de koolraap in blokjes van een ½ cm en snijd de champignons in plakken. Snijd de bosui in ringen. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Kook de rijstvermicelli 3 minuten in de soep
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de kokosmelk en ongeveer 400 ml bouillon per persoon in de pan. Voeg de koolraap toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten op matig vuur. Voeg halverwege de champignons en het grootste deel van de bosui toe en voeg in de laatste 3 minuten de rijstvermicelli toe.

3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de eieren in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

4

Hak ondertussen de cashewnoten grof en scheur de Thaise basilicum klein. Pel de eieren.

Verdeel de soep over de kommen en garneer
5

Verdeel de soep over de kommen. Snijd de eieren doormidden en voeg deze toe aan de soep. Garneer met de cashewnoten, Thaise basilicum en overige bosui. Voeg naar wens meer bouillon toe om de soep vloeibaarder te maken.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes