Skip to main content
Chimay-varkensworst van Brandt & Levie
Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

met halve krieltjes en salade

4.2
(609)

.

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde uien

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Vleestomaat

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)502 kcal
Energie (kJ)2098 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten2 g
Vezels8.1 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Worst bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.Breng ruim water aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes 8 minuten in een pan met deksel. Giet af.Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Salade maken
2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.Snijd de gele paprika in blokjes.Snijd de vleestomaat in blokjes.Meng de gemengde sla, gele paprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Halve krieltjes meebakken
3

Leg de varkensworst op borden.Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto.Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst.Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders