HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Spaans recepten
Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Met aubergine, gele paprika en tomaat

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 390 beoordelingen
Lees meer

Spaanse tortilla is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Deze tortilla lijkt totaal niet op de Mexicaanse tortilla en bestaat voornamelijk uit ei en aardappelen. Naar smaak kunnen hier allerlei ingrediënten aan toegevoegd worden, zoals wortel, spinazie, verse kruiden of vlees of vis.

Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1

Aubergine

Gele paprika

1

Tomaat

2

Knoflookteen

½

Rode peper

2

Gedroogde oregano

350

Aardappelen

½

Peen

1

Ui

3

Verse bladpeterselie

4

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2

Olijfolie

1

Zwarte balsamicoazijn

50

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2360 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten47 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Deksel
Pan
Kom
Bord
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken van ½ cm dik, snijd de gele paprika in repen en de tomaat in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Giet de dressing over de groenten.
Giet de dressing over de groenten.
2

Maak een dressing van de knoflook, rode peper, helft van de oregano, helft van de olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Meng in een ovenschaal met bakpapier de aubergine, gele paprika en tomaat met de dressing. Bestrooi met peper en zout en bak 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.

Snijd de peen in de lengte doormidden.
Snijd de peen in de lengte doormidden.
3

Schil ondertussen de aardappelen (bildstar) en snijd in plakken van ½ cm dik. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in flinterdunne plakken.

4

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook de aardappelen, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de peen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Snipper ondertussen de ui. Hak of snijd de peterselie fijn.

6

Kluts de eieren met de melk in een kom. Voeg de kaas, de helft van de peterselie, overige oregano, peper en zout toe.

Voeg het eimengsel toe en bak, afgedekt, 5 minuten.
Voeg het eimengsel toe en bak, afgedekt, 5 minuten.
7

Verhit de overige olijfolie een koekenpan met deksel en fruit de ui 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en peen toe en bak 3 minuten. Voeg het eimengsel toe en bak, afgedekt, 5 minuten op laag vuur, of tot deze aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de tortilla om (zie tip) en bak nog 3 minuten.

Garneer met de overige peterselie.
Garneer met de overige peterselie.
8

Snijd de tortilla in punten en serveer met de gegrilde groenten. Garneer met de overige peterselie.