Skip to main content
Bolognese-stijl risotto met gehakt
Bolognese-stijl risotto met gehakt

Bolognese-stijl risotto met gehakt

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone

Wist je dat je van laurierblaadjes een thee kunt maken die de spijsvertering bevordert?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Laurierblad

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1 takje(s)

Verse rozemarijn

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Tarwe, Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3803 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten46.7 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten89.2 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels15.3 g
Eiwitten31.9 g
Zout4.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium306 mg
Calcium48 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de hapjespan en bewaar apart. 
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes.
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en wortel 6 - 8 minuten. Blus af met balsamicoazijn.
Risotto maken
2
  • Roer de risottorijst door de groenten en bak 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes, rozemarijn en het laurierblad toe. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
  • Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Risotto afmaken
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en snijd het basilicum fijn.
  • Haal, wanneer de risotto gaar is, de rozemarijn en het laurierblad uit de risotto.
  • Voeg het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe, roer goed door en kook 1 minuut verder. 
  • Haal de pan van het vuur. Roer de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de risotto op diepe borden.
  • Garneer met het basilicum en de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

met romige puree, peterselie en tomaat
Romige kip in cheesy preisaus

Romige kip in cheesy preisaus

met rijst, paprika en peterselie
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met cherrytomaten en spinazie
Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden
Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio
Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa
Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

met puntpaprika, zhoug en feta
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub
Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

in cherrytomatensaus met geroosterde walnootstukjes
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met guacamole, pittige mayonaise, mais en tomaat
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!
Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

soul-food stijl met cheesy aardappelpuree en peterselie
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met sambal-soja-aardappelsalade
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en regenboogkoolsla
Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

met cashewnoten, verse kruiden en geroosterde aardappelen
Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

met mais, paprika en peterselie