Skip to main content
Basilicum-tomatenrisotto met kokosmelk
Basilicum-tomatenrisotto met kokosmelk

Basilicum-tomatenrisotto met kokosmelk

met rucola, Parmigiano Reggiano en zonnebloempitten

4.3
(80)

Wist je dat een handjevol zonnebloempitten je al een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen, proteïnen en mineralen oplevert?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Courgette

40 gram

Rucola

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

¼

Tomatenpuree

75 ml

Kokosmelk

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

225 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3398 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels11.7 g
Eiwitten19.7 g
Zout1.1 g
Potassium635 mg
Calcium33 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en bewaar de takjes apart.  Bereid de bouillon en voeg de basilicumtakjes toe aan de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp en bewaar apart.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Risotto maken
2
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in dezelfde hapjespan op hoog vuur. Bak de ui, courgette en 3/4 van de cherrytomaten 3 - 4 minuten.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog en blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Voeg de tomatenpuree, de risottorijst en de knoflook toe. Roer goed door en bak 1 - 2 minuten verder.
Snijden
3
  • Verlaag het vuur, voeg de kokosmelk en 1/3 van de bouillon toe.
  • Laat de rijstkorrels het vocht langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon en kokosmelk door de risottokorrels zijn opgenomen, 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen of als de rijst te snel droogkookt.
  • Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes.
Serveren
4
  • Voeg, zodra de risottorijst gaar is, een klontje roomboter en de helft van: het basilicum, de geraspte Parmigiano Reggiano en de zonnebloempitten toe.
  • Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rucola over diepe borden en schep de risotto en de overige cherrytomaten erbovenop. 
  • Garneer met het overige basilicum, de overige Parmigiano Reggiano en de overige zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders