Skip to main content
Romige spaghetti met vegetarisch gehakt en pecorino
Romige spaghetti met vegetarisch gehakt en pecorino

Romige spaghetti met vegetarisch gehakt en pecorino

met mascarpone-tomatensaus, puntpaprika en vers basilicum

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op Parmigiano Reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gerst
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Soja, Gerst, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Haver, Rogge, Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3646 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten33.8 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten99.9 g
waarvan suikers30.5 g
Vezels17.5 g
Eiwitten36.7 g
Zout3.6 g
Potassium386.8 mg
Calcium51.8 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de helft van de Italiaanse kruidenmix 3 - 4 minuten.
  • Voeg dan de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak nog 1 minuut zodat het water verdampt. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd het basilicum fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de puntpaprika en wortel toe en bak nog 1 - 2 minuten.
Saus afmaken
3
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes uit pak, de suiker en de overige Italiaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten pruttelen.
  • Voeg de mascarpone en het gehakt toe en meng goed door. Laat nog 2 - 3 minuten sudderen. 
  • Voeg de spaghetti en 1 el kookvocht per persoon toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de tomaat erover.
  • Garneer met de pecorino en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders