Zelfgemaakte burger van zwarte bonen en portobello

Zelfgemaakte burger van zwarte bonen en portobello

Met zoete-aardappelfrietjes en romaine sla

Lees meer

Met deze zelfgemaakte vegetarische burger van zwarte bonen en portobello zet je vanavond een eiwitrijke maaltijd op tafel. Zwarte bonen zijn wat minder bekend dan witte of bruine bonen en vooral erg populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Doordat zwarte bonen rijk zijn aan eiwitten en vezels vormen ze een perfecte vervanger van vlees.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SojaGlutenbevattende granenEiMosterd
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 stuks

Ciabatta, wit

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja, Glutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

300 g

Zoete aardappel

1 stuks

Knoflookteen

1.5 stuks

Portobello

1 tl

Ras el hanout

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ blik

Zwarte bonen

½ stuks

Rode ui

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

½ stuks

Romainesla

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3887 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels14 g
Eiwitten23 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Koekenpan
Grote kom
Staafmixer
Lepel
Saladekom
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Roosteren
Roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta over de lange kant in dunne plakken en bak 15 minuten in de oven. Weeg de zoete aardappel af, was hem grondig en snijd in frieten van 1 – 2 cm dik. Verdeel de frieten, met schil, over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de frieten 20 – 25 min in de oven. Schep halverwege om.

Bakken
Bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in kleine stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, de ras el hanout en de portobello 4 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de bladpeterselie grof en giet de zwarte bonen af. Verkruimel de ciabatta tot grof paneermeel. Snipper de rode ui.

Burgers maken
Burgers maken
3

Splits de eieren, het eiwit heb je niet nodig. Meng in een hoge kom de verkruimelde ciabatta, de helft van de gesnipperde rode ui, de bladpeterselie, de zwarte bonen, de gebakken portobello en de eidooiers. Maal grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schep 3 kleine bolletjes van het mengsel per persoon uit de kom.

Burgers bakken
Burgers bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de bolletjes erin. Druk plat en vorm met behulp van een lepel tot een burger. Bak de burgers 4 – 5 minuten per kant. Draai voorzichtig om, kijk uit dat de burgers niet breken.

Salade maken
Salade maken
5

Snijd ondertussen de romaine klein. Meng de sla in een saladekom met de overige rode ui, wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelfrietjes over de borden en schep de burgers ernaast. Serveer met de salade en de mayonaise.