Met deze zelfgemaakte vegetarische burger van zwarte bonen en portobello zet je vanavond een eiwitrijke maaltijd op tafel. Zwarte bonen zijn wat minder bekend dan witte of bruine bonen en vooral erg populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Doordat zwarte bonen rijk zijn aan eiwitten en vezels vormen ze een perfecte vervanger van vlees.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Witte ciabatta
(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
150 g
Zoete aardappel
½ unit
Knoflookteen
¾ unit
Portobello
½ teaspoon
Ras el hanout
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
¼ can
Bonen
¼ unit
Rode ui
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
¼ unit
Krulandijvie
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
1.5 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Mosterd
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta over de lange kant in dunne plakken en bak 15 minuten in de oven. Weeg de zoete aardappel af, was hem grondig en snijd in frieten van 1 – 2 cm dik. Verdeel de frieten, met schil, over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de frieten 20 – 25 min in de oven. Schep halverwege om.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in kleine stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, de ras el hanout en de portobello 4 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de bladpeterselie grof en giet de zwarte bonen af. Verkruimel de ciabatta tot grof paneermeel. Snipper de rode ui.
Splits de eieren, het eiwit heb je niet nodig. Meng in een hoge kom de verkruimelde ciabatta, de helft van de gesnipperde rode ui, de bladpeterselie, de zwarte bonen, de gebakken portobello en de eidooiers. Maal grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schep 3 kleine bolletjes van het mengsel per persoon uit de kom.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de bolletjes erin. Druk plat en vorm met behulp van een lepel tot een burger. Bak de burgers 4 – 5 minuten per kant. Draai voorzichtig om, kijk uit dat de burgers niet breken.
Snijd ondertussen de romaine klein. Meng de sla in een saladekom met de overige rode ui, wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de zoete-aardappelfrietjes over de borden en schep de burgers ernaast. Serveer met de salade en de mayonaise.