Skip to main content
Zelfgemaakte burger van zwarte bonen en portobello
Zelfgemaakte burger van zwarte bonen en portobello

Zelfgemaakte burger van zwarte bonen en portobello

Met zoete-aardappelfrietjes en romaine sla

Met deze zelfgemaakte vegetarische burger van zwarte bonen en portobello zet je vanavond een eiwitrijke maaltijd op tafel. Zwarte bonen zijn wat minder bekend dan witte of bruine bonen en vooral erg populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Doordat zwarte bonen rijk zijn aan eiwitten en vezels vormen ze een perfecte vervanger van vlees.

Allergens:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Witte ciabatta

(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

150 g

Zoete aardappel

½ unit

Knoflookteen

¾ unit

Portobello

½ teaspoon

Ras el hanout

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

¼ can

Bonen

¼ unit

Rode ui

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

¼ unit

Krulandijvie

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Mosterd

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3887 kJ
Calories929 kcal
Fat58 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate71 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber14 g
Protein23 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Cutting Board
Paring Knife
Stove
Tall-Sided Pan
Large Bowl
Immersion blender
Spoon
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta over de lange kant in dunne plakken en bak 15 minuten in de oven. Weeg de zoete aardappel af, was hem grondig en snijd in frieten van 1 – 2 cm dik. Verdeel de frieten, met schil, over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de frieten 20 – 25 min in de oven. Schep halverwege om.

Bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in kleine stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, de ras el hanout en de portobello 4 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de bladpeterselie grof en giet de zwarte bonen af. Verkruimel de ciabatta tot grof paneermeel. Snipper de rode ui.

Burgers maken
3

Splits de eieren, het eiwit heb je niet nodig. Meng in een hoge kom de verkruimelde ciabatta, de helft van de gesnipperde rode ui, de bladpeterselie, de zwarte bonen, de gebakken portobello en de eidooiers. Maal grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schep 3 kleine bolletjes van het mengsel per persoon uit de kom.

Burgers bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de bolletjes erin. Druk plat en vorm met behulp van een lepel tot een burger. Bak de burgers 4 – 5 minuten per kant. Draai voorzichtig om, kijk uit dat de burgers niet breken.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de romaine klein. Meng de sla in een saladekom met de overige rode ui, wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de zoete-aardappelfrietjes over de borden en schep de burgers ernaast. Serveer met de salade en de mayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Met rode pesto, tomaat en verse basilicum
Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Een kleurrijk gerecht met een romige saus
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Moroccan-Style Duck Confit Tart

Moroccan-Style Duck Confit Tart

with Greek-style cheese, almonds & carrot salad
Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Op smaak gemaakt met sereh en limoensap
Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood
Vegetarische paella met een eitje

Vegetarische paella met een eitje

Met rode paprika en groene snijbonen
Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

met zoete twist, een frisse salade en buffelyoghurt
Aubergine uit de oven met rundergehakt en lamsworstje

Aubergine uit de oven met rundergehakt en lamsworstje

met tomatensaus, parelcouscous, granaatappel en chapati
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Noedels met gemengde paddenstoelen, paksoi en pinda’s

Met een heerlijke mix van Hollandse kastanjechampignons en oesterzwammen
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Kip met ovenfrietjes en frisse salade

Kip met ovenfrietjes en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap
Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap
Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Met een salade van Hollandse radijs en frisse citroen

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

on wholewheat tortillas with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery