Skip to main content
Wrap met kip in BBQ-kruiden, avocado en feta
Wrap met kip in BBQ-kruiden, avocado en feta

Wrap met kip in BBQ-kruiden, avocado en feta

met rucola, veldsla en komkommer

3.4
(31)

Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor deze wrap! Toch heeft het veel smaak door de gemarineerde kipfiletreepjes, avocado en de hartige feta.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd5 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

½ zakje(s)

BBQ-rub

50 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

½ tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2653 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten46.6 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels6.9 g
Eiwitten22.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd vervolgens in staafjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Verkruimel de feta.
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kippendijreepjes en BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 6 minuten. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm ze 3 - 4 minuten in de oven.
4
  • Beleg de tortilla's met de kip, avocado, feta en komkommer.
  • Verdeel de rucola en veldsla erover en besprenkel met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders