Skip to main content
Verse pappardelle met gekonfijte kippendij

Verse pappardelle met gekonfijte kippendij

met paddenstoelen en pesto-roomsaus

4.3
(563)

De kippendij is gekonfijt door hem langzaam te garen in ganzenvet - dat maakt de kippendij extra mals en vol van smaak voor een restaurantwaardig gerecht op je eigen bord.

Allergenen:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

10 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat: Ei, Gluten)

30 gram

Rucola en veldsla

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Mosterd

¼ tl

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)1210 kcal
Energie (kJ)5063 kJ
Vetten79 g
waarvan verzadigd34 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers6 g
Vezels6 g
Eiwitten48 g
Zout2 g
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Kippendij bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Snijden
2

Snijd de verse dille zeer fijn. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de pappardelle.

Vinaigrette maken
3

Maak in een saladekom een vinaigrette van 1/2 tl wittewijnazijn per persoon, de extra vierge olijfolie, de mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout en meng er de slamix en het grootste deel van de dille doorheen.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de champignons 4 – 6 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg daarna per persoon 100 ml slagroom en 1 tl wittewijnazijn toe. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet daarna af.

Pasta mengen
5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de pappardelle en de groene pesto toe aan de koekenpan met champignons. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige dille. Verdeel de salade naast de pasta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders