Skip to main content
Zalm met mangochutney

Zalm met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui

De mangochutney die in dit recept wordt gebruikt is natuurlijk zoet dankzij de mango, maar hij is ook extra aromatisch en smaakvol dankzij smaakversterkers als knoflook, gember en citroengras!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Mosterd
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

60 gram

Witte langgraanrijst

¼ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Suiker

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2888 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten74.7 g
waarvan suikers13 g
Vezels5.6 g
Eiwitten24.8 g
Zout1.6 g
Potassium306 mg
Calcium48 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Kleine kom
Grote saladekom
Koekenpan

Instructies

Wortel roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de wortel 15 - 18 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. 
Rijst koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn, de suiker en de helft van de ui. Breng op smaak met zout en zet apart.
Dressing maken
3
  • Snijd de dille fijn.
  • Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie, mosterd en dille. 
  • Voeg 1 tl mangochutney per persoon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Zalm bakken
4
  • Meng in een kleine kom de overige mangochutney met de sojasaus en sambal naar smaak.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis met de overige ui 2 - 3 minuten. 
  • Draai de vis om en bak nog 2 minuten verder.
  • Verlaag het vuur en voeg de helft van het mangochutney-sojamengsel toe. Bak de vis nog 1 minuut. Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met de saus.
Salade maken
5
  • Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe aan de dressing. 
  • Voeg de wortel toe en meng goed. 
  • Roer de furikake en het pekelvocht van de ui door de rijst. 
Serveren
6
  • Serveer de rijst op diepe borden. Verdeel alles eroverheen. 
  • Besprenkel met het overige mangochutney-sojamengsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders